Страницы

воскресенье, 16 декабря 2012 г.

7 справ, які треба встигнути зробити до "кінця світу"



До кінця світу залишилось близько місяця, і я не знаю, чи радісна для тебе ця звістка, чи ні. Якщо ти не віриш, що ця подія дійсно відбудеться, тобі все одно потрібно прийняти одну річ – зміни все ж таки будуть, і я впевнена, що у найкращу сторону! А якщо ти чекаєш кінця світу, можливо вже почався якось готуватись… тоді тобі буде цікаво прочитати, що ж я рекомендую встигнути зробити до початку кінця світу!
По-перше, потрібно заспокоїтись! Можливо тебе охоплює панічний страх чи навіть жах, або ти нервуєш, занепокоєно бігаєш на місці чи вже виплакав всі сльози. Як би то не було, ти повинен буди спокійним та врівноваженим. А ще відкритим до подій, які мають статися, та прийняти їх без заперечень. Розслабся, як то кажуть, та отримуй задоволення! Ну, зустрінеш ти кінець світу в шафі, закутаним у ковдрі, з червоним носом та очима - що ж будеш потім друзям розповідати?
По-друге, насолоджуйся кожною хвилиною, секундою! Кожна мить є неповторною та важливою, цікавою та захоплюючою, але як часто ми цього не помічаємо, тому що завжди і всюди спішимо! Зупини свій час, проживи день за місяць! І тоді ти точно не будеш жалкувати, що не встиг зробити якісь важливі для себе справи! Пам’ятай, час йде не на годиннику, а у тебе в голові!
По-третє, дороби таки незакінчені справи, які ти відчуваєш, що треба доробити! Можливо, це дописати листа, чи домалювати картину, чи просто вибачитися у друга. Щоб тобі не було про що жалкувати, щоб думки тебе не тягнули в минуле тоді, коли потрібно широко відкритими очима дивитись у майбутнє!
По-четверте, знайди рівновагу у самому собі.  Нарешті ти можеш побути один, наодинці зі своїми думками, і не боятися їх! Зрозумій, хто ти. Відчуй, який ти. Прийми себе таким, який ти є. Ти можеш радіти тому, що ти просто існуєш, живеш зараз і в ці дивні часи. Будь вдячним. Знайди любов у собі, до самого себе та до оточуючого світу. Запиши, в кінці кінців, ті думки, які є сакральними для тебе. Загадай, як багато ти досяг у своєму життя! І навіть якщо цей список з декількох пунктів, ти все одно можеш і повинен пишатися собою! Осягни, що ти нарешті готовий до усього, навіть до такої дрібнички, як кінець світу!
По-п’яте, зроби те, що ти любиш робити. Присвяти час своїй улюбленій справі. Можливо, ти хочеш скуштувати смачний тортик (цілий торт тільки для тебе, адже тепер ти не на дієті), чи відвідати улюблене місце, чи просто посидіти на дивані читаючи улюблену книгу… Знову ж таки – присвяти час для себе, зроби приємне самому собі! Навіть якщо ти хочеш в останнє посидіти в Інтернеті, в соціальній мережі – зроби це, адже це твій вибір! Не думай про те, що хтось може осудити, перемити кісточки чи висміяти! Це твоє життя, твої хобі та інтереси, твоєї душі бажання… Стань золотою рибкою для себе!
 По-шосте, це любов. Скажи всім близьким людям, як ти їх любиш, обніми, поцілуй! На жаль, ми часто цього не робимо, але тут така нагода! Я впевнена, що тебе переповнюють почуття! Скажи це батькам, скажи сестрі, брату, скажи близьким та друзям, скажи коханим половинкам! Не забувай, що любов це найбільша сила, яка тільки є у світі!
По-сьоме, зустрінь кінець світу, як найулюбленіше свято! Нехай поруч будуть близькі люди, чи одна, але найважливіша, нехай це буде найкомфортніше місце! І не зважаючи на кінець світу, щоб душевна рівновага і спокій не залишали тебе! Не думай про погане, про смерть чи катастрофу, увімкни свою фантазію на позитив! Так, я пропоную направити свої думки у приємне русло, чи то смішні та дорогі твоєму серцю історії, чи відверта душевна розмова. Можливо, вам і слів не потрібно, адже у тиші ви осягнули буття… Або можна пограти у так звану гру, «матеріалізацію думок»: якщо ви будете придумувати світ після кінця, з веселими наслідками та покращеним життям, чи сам кінець світу настільки перекрутите у фантастичну історію, що він таким і опиниться!
А якщо ж таки очікувана подія пролетить, не зачепивши нас своїм крилом, всі справи, які зробив – не марні, вони тільки на краще змінять тебе самого і твоє відношення до життя! Адже основне призначення апокаліпсису, на мою думку, це зробити твоє життя більш свідомим та навчити цінити його! Тому пам’ятай одне – все буде добре, адже починаються нові часи, кращі та цікавіші! Зустрінемося після кінця світу!


2 комментария:

  1. "А про день той й годину не знає ніхто: ані Анголи небесні, ані Син, лише Сам Отець" Матф.24:36

    ОтветитьУдалить